Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PP afronta las europeas con seis puntos de ventaja sobre el PSOE
Crónica - Milei asalta la campaña de las europeas como necesita el PSOE
Opinión - Lo que el PP llama patriotismo. Por Esther Palomera

Mallorca reduirà per primera vegada el sostre de places turístiques per posar fre a la massificació

Caos de cotxes al cap de Formentor (Mallorca)

Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Mallorca reduirà per primer cop el sostre de places turístiques. Ho farà en 18.000, l'equivalent a la meitat de les que té la Platja de Palma, passant així d'un límit de 430.000 a 412.000, fet que suposa una baixada del 4,2%.

Així ho ha anunciat en roda de premsa el president del Consell de Mallorca, el popular Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez. “És el moment de posar límits”, ha declarat Galmés.

La mesura arriba després que aquestes setmanes s'hagin intensificat els debats sobre la limitació del creixement turístic davant dels múltiples embussos que pateixen els residents a les carreteres de les illes, especialment a Mallorca. La presidenta del Govern, Marga Prohens (PP), va avançar aquesta setmana que obrirà espais de diàleg per dur a terme una transformació del model turístic, ja que, segons va admetre, Balears “ha arribat al límit”, reconeixent que des de l'Executiu autonòmic entenen que “no es pot créixer més”

Fins i tot el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha mostrat la seva “preocupació” per la saturació a les carreteres de la Serra de Tramuntana, especialment cap a Lluc, i ha reclamat que “es reguli bé”.

Etiquetas
stats